İnsan hiç gidip görmediği yerleri özler mi? Tanrı Dağları’nın eteğinde engin bozkırlarda rüzgârın yırlarını duymak ister mi? Sibirya’dan İspanya’ya, Mısır’dan Çin’e kadar Türk soyluların yaşadığını bilse, buraları da Ötüken beller mi? Hepsi olabilir ama önce tabii ki tarihini kültürünü bilmesi gerekir. Türk olan herkesin Türk tarihini bilmesi kendi sorumluluğundadır ve esasen zorunludur. Medeniyetin kurucularını Yunanlılar sanıp Roma medeniyetini kuranların Etrüsk Türklerinin olduğunu bilmediğinde ya da Türk ataları olan İskitlerin/Sakaların savaş alanında, zanaatta, sanatta, sosyal hayattaki zarafetlerinden bihaber olduğunda Batılı yalan yanlış tarih yazımına inanır ve kendi ulusunu barbar addeder. 20 bin yıl önceki Türk varlığını bilmek modern çağdaki Türk’e yardımcı olur mu? Belki olur belki de olmaz. Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün bir şiiri var. “Hakikat nerede?” diye. Kısa kesmek adına şiiri okusak yeterli olur düşüncesindeyim:
Gafil, hangi üç asır, hangi on asır
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarihler söylememiş bunu
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak
Yalan tarihi gömüp, doğru tarihe gidin.
Asya’nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa’nın Alplerinde Oğuz torunları
Doğudan çıkan biz, Batıdan yine biz
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz
Türk sadece bir milletin adı değil,
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar,
Ey yığın yığın insan gafletleri
Yırtılsın gözlerdeki gafletten perde,
Dünya o zaman görecek hakikat nerede,
Hakikat nerede?
Mustafa Kemal ATATÜRK
————
Kayıp bir kıtadan Sibirya’ya oradan da yeryüzüne yayılmış bir milleti anlatıyor aslında Ulu Önder. İtalya’nın Toscana bölgesinde yaşayan Tursakaları, Mısır’da bugün İskit mirası Hiksosları bilsek ne işimize yarar ya da Bulgarların Türk olduğunu, Ukrayna halklarının çoğunluğunun Türk olduğunu, Japonların Turani bir kuzen halk olduğunu bilsek ne işimize yarar. Putin’in söylediği “Hangi Rus’u kazırsanız altından bir Tatar çıkar” ne demektir. Bu bilgiyi nasıl kullanacağımızı bununla ne yapabileceğimizi anlayamazsak sadece malumat olarak bir yük olur bize. Bu bilgi bize ışık olup milli bilinci tekrar oluşturabilirse kıymetlidir. Ne yazık ki milli bilinç oluşturma yolunda Cumhuriyet’ten sonra kazanılmış öğrenci andımız bile bugün artık sabahları okunmuyor.
Andımız dediğimiz Öğrenci Andı monarşik sistemle yönetilen Osmanlı’dan sonra ulus-devlet yaratmak için önemli bir araçtı memleket için. Her sabah bunu okuyan öğrenciler bunu içselleştirerek yetişip bu minvalde fikirler geliştiriyorlardı.
23 Nisan 1933 sabahı dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip çocuklarına kendi yazdığı bir andı okutmuş ve o gün Çocuk Haftası’nı açılış konuşmasında da bu metni tekrar ederek şunları söylemişti:
“Çocuklar, güzel yüzlü Türk yavruları, Büyük Millet Kurultayı’nın Gazi babanızın eliyle açıldığı gündür. Bunu bayram edinmeniz, ey Türk çocukları, öz kurultayın açıldığı, öz devletin kurulduğu günü kendi bayramınız için seçmeniz ne mutlu buluş!… Büyük Türk yarınının yapıcıları arasına girmek için şimdiden hazırlanan güzel çocuklar, daima kulağınızda çınlasın ki çalışkan olmayan Türk sayılmaz, ahlaklı olmayan Türk olamaz. Şimdiden bağırarak söylüyorum ki sizlerden çalışmayanlar, iyi yetişmeğe kulak asmayanlar bizim yarınki düşmanlarımızdır. Budunlar içinde bir ve eşsiz Türkün güzel çocukları, Türklüğün büyük yarını sizin görünüşte mini mini dayanıksız, fakat hakikatte sağlam ve dayanıklı omuzlarınızdadır. Bunu düşünün bilin, anlayın ve bir an bile unutmayın.
Size bugün şu işi veriyorum, bayramınız biter bitmez mekteplerinize döndüğünüz ilk günden başlayarak birinci derse girdiğiniz zaman sınıflarınızda hep birden ve her gün şu sözleri tekrarlayacaksınız:
“Türk’üm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türk’üm diyene!”
Andımız bugün çeşitli çevrelerce faşist bir metin olarak algılanabilir. Doğrudur algılanabilir. Rahatsızlık duyanlar zaten kendini Türk milletine ait olarak görmeyenlerdir. Yalnız Türk milleti tarih boyunca asker vatandaş yetiştirme konusunda doğal bir kuvvete sahiptir. Coğrafyamız gereği askeri olarak güçlü olmak gerektiği aşikardır. Bu yüzden öğrenci andının milliyetçi bir metin olması normal ve gereklidir.
————
Bakın Türkler milli bilincini kaybeder ve Türk tarihini unutursa, başımıza gelen bir Arap yandaşı yönetici çıkar ve tarihe damga vurmuş safi bir Türk zaferi olan Malazgirt Zaferi’ne ilişkin konuşurken, “Alparslan’ın ordusunda Kürtler de vardı Araplar da vardı Elfler de vardı Goblinler de vardı” diye zırvalar. Eğer milleti o dönem cahil bırakmayı da başarabilmişlerse vatandaş da bu zırvayı yutar. Alparslan’ın ordusunda olan Müslüman ve Tengrici Türklerin, Romen Diyojen’in ordusunda olan Hristiyan Türklerle birleşerek Romen Diyojen’i mağlup etmesinin bir Arap zaferi gibi kutlandığı bu günlerde, Kut alan milletin tekrar uyanması gerektiğini bize göstermektedir. Yoksa Türk’ün değişmez kimliği, değiştirilebilinen diğer kimliklerin kargaşasında aptalca bir kavgaya maruz kalacaktır.
“Türk dediğin Müslümandır” deyişi kadar IQ kullanılmadan söylenen bir şey duymadım yakın zamanda. Misal İngiliz dediğin Hristiyan olur, Endonezyalı dediğin Hindu olur diye bir şey duydunuz mu? Ya da Hristiyan Araplar bunu duysa güler mi merak ediyorum. Kimin hangi dine mensup olduğu önemli değildir. Türk Türk’tür. Ne demişti Gökalp, “Türklük hem mefkürem, hem kanımdır ; Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!” Bu kadarı yeterli devamı rahatsızlık verir. Tüm inançlara mensup Türk’lere selam olsun. ilmin kapısı Hz. Ali ne demişti: “Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür.’’
Bugün Türk milliyetçilerinin yolu; güçlü bir Milli Bilinç oluşturmak adına ilim, bilim ve irfana dayalı bir yol olmalıdır. Milliyetçi arketipini Temiz Türk kimliği üzerine kurmak için fiziksek olarak dayanıklı, zihinsel olarak güçlü, entelektüel olarak bilgili olmak zorundayız.
İlim yolunda ilerlemek milletimize nasip olsun.
Alıntı: TamgaTürk